Ontelbaar veel bakkers en melkboeren aan de deur.
Het klantenbestand van de bakkers, melkboeren en kruideniers en slagers die bij mijn ouders aan de deur kwamen was zeer groot. Als ik enige bakkers op mag noemen waren dat: Jan Schalke aan de Geestweg, Wim Vogels in de Herenstraat, Jan Roodenrijs in de Koningstraat, Neervoort in de Havenstraat, en zo zijn misschien er nog wel enige te noemen, die ik nu niet zo gauw weet. Ik weet wel bij bakker Roodenrijs in de Pr. Hendrikstraat brachten we altijd op een dag 25 ton briketten. Alles moest achterom door het poortje, een hels karwei. Nadat we de zaak van Piet Knaap in Kwintsheul overnamen, kwamen er nog vele bakkers bij, maar die woonden veel in Den Haag en Wassenaar.
Al deze middenstanders wilde aan ons natuurlijk ook wel wat verdienen, zodoende mochten ze om de maand brood, melk, enz. bezorgen. Elke maand had je dan weer een andere bakker aan de deur. Ik weet nog goed daags voor Kerstmis, kwam bakker Roodenrijs aan de deur. Ik geloof dat hij wel een hele fietsmand broden tegelijk bezorgde, je zat dan wel na 2 á 3 dagen oud brood te eten. Dit zou nu niet meer gebeuren, na 1 dag wordt het nu al aan de vogels gevoerd of we vriezen het in.
Het was hard werken bij die bakkers, de brandstof (meestal briketten) moesten dikwijls helemaal achter de oven gestort worden. Maar natuurlijk stond er na het sjouwen wel het een of ander gebakje of tompoes op je te wachten. Heerlijk altijd, en verser kon het niet.
Mijn ouders waren blij als er weer een dochter of zoon trouwde, dan werd er afgesproken dat die dan 1 of 2 bakkers overnamen.