In de winkel is de spiraalsnijder momenteel één van de meest gevraagde keukenhulpen. Met zo’n snijder maak je eenvoudig van courgette, komkommer, wortel, rettich etc. mooie lange slierten. Als je die gebruikt in je salade dan ziet deze er net even wat leuker uit. Maar waar de spiraalsnijder vooral voor wordt gebruikt is om de koolhydraatvrije pasta te maken. Ik snij dan 1 kleine courgette per persoon in slierten en gebruik dan deze als pasta. Dus ik kook geen spaghetti maar eet courgette als pasta. Zo eet je dus alleen groentes en geen deegwaren. Wij vinden het gewoon lekker en voelen ons dan ’s avonds prettiger, lees hieronder een recept die wij vaak maken.
Wil je slierten maken van appels, pompoen, bietjes (of voor grote hoeveelheden) dan werkt de Westmark Spiromat spiraalsnijder of de mandoline het makkelijkst. Voor de staafgroentes gaat het prima af met de Gefu Spirelli of een juliënne snijder. Heb je een eigen moestuin of koop je bij stalletjes en daarom vrij grote courgettes? Kies dan de XL.
De Spiralfix is de meest uitgebreide spiraalsnijder van Gefu. Behalve 3 verschillende breedte juliënne snijdt deze ook brede spiralen. In deze snijder kunnen álle groentes en fruit. Zoals bijvoorbeeld paprika. Alles met een diameter tot 10cm past erin. Je kunt direct boven een pan snijden maar hij heeft ook een opvangbak.
In april 2018 hebben Marian en René een kookworkshop gevolgd bij Gefu in Duitsland. Allerlei spiraalsnijders hebben zij getest en zijn sindsdien nog enthousiaster over Gefu. Bekijk hier een impressie van het bezoek.
Regelmatig demonstreer ik de spiraalsnijder in de winkel, hou onze agenda in de gaten.
Hier vind je al onze spiraalsnijders
Courgette Pasta
Als je wilt kun je courgette pasta zelfs helemaal rauw eten, maar even kort opwarmen vinden wij het lekkerste.
Ingrediënten voor 4 personen
- 3 courgettes
- 1 ui
- 100 gr kerstomaatjes
- 2 teentjes knoflook
- 4 el pesto
- 20 gr pijnboompitten
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Was de courgettes en schaaf er dunne juliennesliertjes van. Snipper een uitje en hak de knoflook fijn, fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg de gewassen kerstomaatjes toe en bak ze kort mee. Voeg de courgette pasta toe en verhit deze kort. Voeg de pesto toe en meng het geheel door elkaar. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Serveer de pasta van courgette met de tomaatjes en garneer het met de pijnboompitten.
Eet smakelijk!
(bron :uitpaulineskeuken.nl)
Geef een reactie