Beschrijving
Maak zelf je eigen speculaasjes!
Bereidingswijze speculaas koekjes;
250 gram Speculaas koekjes mix
100 gram boter in blokjes
20 gram ei(overige ei gebruiken voor bestrijken)
- Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn.
- Doe alle ingrediënten in een grote kom en wrijf door de handen tot een samenhangend deeg.
- Laat het deeg 1 uur opstijven in de koelkast. Rol/druk het deeg vervolgens in de speculaasplank die met bloem bestrooit is.
- Je kan natuurlijk ook uitsteekvormen of een koekjespistool gebruiken.
- Los de koek uit de plank vervolgens op een bakplaat met bakpapier.
- Bestrijk de koeken met het overgebleven ei.
- Bak ze in een voorverwarmde oven van 170°C (heteluchtoven 160°C) in ca. 12 á 15 minuten licht bruin.
- Laat de koekjes afkoelen.
Geniet er van!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.