Beschrijving
De slijpstaaf is gemaakt van gecarboniseerd en met chroom bekleed staal. Met een lengte van 21 cm is dit het ideale wetstaal om verschillende soorten messen snel en krachtig te slijpen.
Het geribde oppervlak garandeert optimale slijpresultaten. Met een hardheid van ongeveer 62 HRC is deze slijpstaaf uitermate bestand tegen beschadiging en zorgt voor een goed naslijpresultaat. De zwarte plastic greep biedt voldoende grip wanneer u uw messen, scharen en ander keukengerei slijpt. Het afgeronde anti-slipoppervlak en de beschermrand van de greep van deze slijpstaaf zorgen ervoor dat uw vingers niet kunnen wegglijden. Dankzij het gat in het handvat kunt u het accessoire gemakkelijk ophangen.
Wanneer u uw messen slijpt, gaan deze langer mee. Door het lemmet over de slijpstaaf te halen, wordt het scherper en zal het gemakkelijker snijden. Dankzij deze handige slijper snijden uw ZWILLING messen weer moeiteloos door vlees, groenten en andere voedingswaren heen, zodat u de lekkerste maaltijden op tafel kunt toveren.
Slijp een glad keukenmes altijd met een goed aanzetstaal. Want dat is exact afgestemd op het staal van het lemmet en garandeert een optimaal resultaat.
Het aanzetstaal gebruikt u als volgt:
– Plaats het aanzetstaal met de punt naar beneden op een vlak ondergrond. Plaats het lemmet zoals afgebeeld op het aanzetstaal. Daarbij moet de hoek tussen het lemmet en staal ca. 20 graden bedragen.
– Trek het mes nu in een lichte boogvormige beweging langs het aanzetstaal naar beneden.
– Herhaal deze beweging aan de achterzijde van het staal om de andere zijde van het lemmet ook te slijpen.
– Herhaal stap 2 en 3 nog zo?n vijf tot tien keer waarbij u afwisselend de voor- en achterzijde van het lemmet slijpt.
– de hoek van 20 graden moet absoluut in stand worden gehouden en de totale snede van heftaanzet tot mespunt moet gelijkmatig langs het aanzetstaal worden gehaald. De snelheid van de beweging is niet belangrijk.
Rechtshandigen kunnen het beste het aanzetstaal in de linkerhand houden en het mes in het rechter. Voor linkshandigen geldt dat natuurlijk omgekeerd.
Wil je je tafelmessen en/of keukenmessen door een professional laten slijpen? Die service bieden wij ook. Elke 4 weken komt er een messenslijper bij ons langs.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.