Beschrijving
In deze smalle hoge pan blijven de asperges mooi rechtop staan.
U kookt de asperges in de bijgeleverde vergiet in een bodempje water. De onderkanten worden op deze manier gekookt terwijl de tere topjes worden gestoomd. Kook de asperges 10 minuten, haal de pan dan van het fornuis en laat de asperges dan nog 10-15 minuten nagaren in de gesloten pan. Test de asperge op gaarheid door onderin met een vork te prikken. Je moet nog wel wat weerstand voelen. Zet dan de vergiet op het haakje en laat de asperges uitlekken. Ze zijn nu klaar voor verdere bereiding of te serveren met ham, ei en nootmuskaat.
Heb je weinig asperges? Rol ze dan in een theedoek, de kooktijd wordt dan wel langer. Of bindt ze bij elkaar met een stukje rolladetouw.
De aspergepan is ook ideaal voor het koken van spaghetti. Dankzij de fijnmazige inzet haalt u de pasta eenvoudig uit de pan.
De Demeyere aspergepan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie
Afwasmachinebestendig.
Hoogte 23cm.
1. Hoge kookpan voor asperges en spagetti
2. Goed sluitend deksel
3. Fijnmazig inzet van roestvrijstaal
Tip van Esther:
Geleerd in Brabant van een teler:
Luister naar de asperges…. als je ze over elkaar schuift maken ze een soort van piepend geluid als ze (redelijk) vers zijn.
Ik heb sindsdien nooit meer een misser gehad en deze truc werkt ook bij asperges als ze in een zakje zitten.
Download hier het asperge-receptenboek
—————————————————————————————————————————-
Marieke heeft de Demeyere aspergepan getest:
- Fijne pan wordt snel warm
- Uitzetten na paar minuten koken dan garen ze perfect door.
- Het gaasmandje heeft 2 grote voordelen:
1. De asperges komen er makkelijk uit gaan niet vastzitten in een rekje
2. Met het loft haakje kun je ze bovenwater halen.
- Pan maakt gemakkelijk schoon en is degelijk
- 1x aanschaffen voor altijd klaar.
(tip van Marian: ook geschikt voor het koken van spaghetti)
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.