Beschrijving
Paella pan
De paella pan is een veelzijdige pan die geschikt is voor het fornuis en de oven. Daarnaast staat deze ook leuk op tafel.
De middelhoge rand vergemakkelijkt de bereiding van de paella en ook andere gerechten.
De Buyer La Lyonnaise stalen pannen zijn er in diverse maten. Ze zijn gemaakt van blauw staal, 1 tot 1,5 mm dik van sterke kwaliteit. Dit zorgt voor een snelle verwarming. Zodra de ijzeren pan een temperatuur van boven 140 graden bereikt, schroeit het voedsel dicht zodat de natuurlijke sappen van het voedsel karamelliseert (de Maillard-reactie). De korst zorgt ervoor dat het vocht niet verdampt. Het voedsel is dus bruin en knapperig aan de oppervlakte en blijft mals en sappig van binnen.
Hierdoor zijn de Buyer uitstekend geschikt voor steaks en andere gegrild vlees, paella, omeletten, gebakken aardappelen en pannenkoeken.
Materiaal:
Diameter 37 cm
Staal, 1 tot 1,5 mm
Snelle opwarming
Geschikt voor gas, elektrisch-, keramisch koken en oven
Niet geschikt voor inductie
Bereikt hoge temperaturen – laat de Maillard-reactie toe
Ideale warmtegeleiding
PFAO- en PTFE-vrij
Niet geschikt voor afwasmachine
Gebruiksaanwijzing:
De paella pan dient voor het eerste gebruik ingebrand te worden:
Inbakken: voorbereiding van uw pan.
De pan met zeer heet water afwassen en vervolgens zorgvuldig afdrogen met keukenpapier. De bodem overgieten met olie en gedurende 5 minuten laten koken. Olie afgieten en de pan afdrogen met bv keukenpapier. Hoe vaker de pan gebruikt wordt, des te beter het bakresultaat wordt. Hoe zwarter de pan aan de binnenkant wordt, des te minder de producten aanbakken.
Gebruik.
Een beetje vetstof in de pan opwarmen; dan zodra de pan warm is, de voedingsmiddelen op elke kant aanbakken, het vuur lager zetten om de bereiding te beëindigen.
Na gebruik:
1) Om de eigenschappen te beschermen en roestvorming te voorkomen dient u de bakresten in de pan te verwijderen met warm/heet water.
2) Onmiddellijk afvegen met een doek of absorberend papier.Indien er aangebrande resten in uw pan blijven:
3) Reinigen van de pan: grof zout verwarmen in de pan gedurende anderhalve minuut op hoog vuur en vervolgens afdrogen met bv keukenpapier. Het zout lost de resterende bakresten op en absorbeert de geuren.
4)Lichtjes insmeren met olie en opbergen in een vochtvrije ruimte.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.