Beschrijving
Geef je je steak, burgers, zalm of sardines graag een extra touch? Door ze te grillen krijgen ze een nog krachtigere smaak en een heerlijke look met typische roosterstreepjes. Deze roestvrijstalen grillpan is geschikt voor alle kookplaten, ook inductie. Ze warmt sneller op dan een gietijzeren exemplaar en weegt minder, waardoor ze makkelijk te hanteren is. Een grillpan opwarmen doe je steeds op een matig vuur, om oververhitting te voorkomen, zeker bij inductie. Om te grillen doe je bovendien geen vetstof in de pan, maar vet je je ingrediënten in. Zodra de pan voldoende opgewarmd is, kan je het fornuis een stand lager zetten. De juiste baktemperatuur blijft bewaard, zo bespaar je energie. Om na te gaan of je pan de juiste temperatuur heeft, doe je regelmatig waterdruppeltjes in de pan. Vormen deze meteen ronddansende bolletjes, dan heeft de pan de juiste temperatuur. Dankzij de vierkante vorm (24 x 24 cm) passen er ook vlot grote ingrediënten naast elkaar. Nog een plus: de stevige, gelaste steel blijft lang koel. Veel grillplezier!
- Ontwikkeld in België
- 3-lagenmateriaal tot aan de rand voor een uitstekende warmteverdeling
- Geschikt voor alle kookplaten, inclusief inductie, en de oven
- Roestvrij staal: levenslang knapperige bakprestaties
- Comfortabele gelaste roestvrijstalen grepen
- Kan probleemloos in de vaatwasser
- 10 jaar garantie op productiefouten bij huishoudelijk gebruik
Tip
Grillen zonder olie: Pan voorverwarmen op hoge stand van het fornuis. Na 20 tot 30 seconden met een vork enkele druppels water laten vallen in de pan. Wanneer de druppels neervallen en onmiddellijk bolletjes vormen die rondspringen in de pan is de juiste temperatuur bereikt. Op dat moment eerst de energiebron met ongeveer 50% verminderen en pas daarna het vlees in de pan leggen. In het begin zal het vlees zich vasthechten op de bodem (dichtschroeien van de poriën), maar stilaan zal het vanzelf loskomen. Dan het vlees omdraaien en hetzelfde procedure herhalen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.