Marians Kookwereld

De beste kookwinkel van het Westland

0174-622168

INLOGGEN MIJN ACCOUNT

  • Home
  • Onze Webwinkel
    • Aanbiedingen
    • Nieuwe producten
    • Pannen
    • Messen & Snijplanken
    • Electrische apparaten
    • Jura Koffiemachines
      • JURA Koffiemachines
      • JURA Accessoires
      • JURA Onderhoudsmiddelen
      • Jura Onderdelen
    • Espresso & toebehoren
    • Bak artikelen
    • Kookboeken
    • Huishoudelijke artikelen
    • Tafelen
    • Keukenhulpen
  • Jura Koffiemachines
    • Ontdek JURA
    • JURA Koffiemachines
      • JURA GIGA serie
      • JURA Z serie
      • JURA J serie
      • JURA S serie
      • JURA E serie
      • JURA ENA serie
      • JURA C serie
    • JURA Accessoires
    • JURA Onderhoudsmiddelen
    • Jura Onderdelen
  • Agenda
  • Blog
  • Recepten
  • Instructievideo’s
  • Over ons
    • 30 jaar Marian’s Kookwereld
      • Reviews van onze klanten
    • 100 jarig bestaan
  • Contact
Home / 100 jarig bestaan / Bakkers aan de deur

Bakkers aan de deur

Ontelbaar veel bakkers en melkboeren aan de deur.

Het klantenbestand van de bakkers, melkboeren en kruideniers en slagers die bij mijn ouders aan de deur kwamen was zeer groot. Als ik enige bakkers op mag noemen waren dat: Jan Schalke aan de Geestweg, Wim Vogels in de Herenstraat, Jan Roodenrijs in de Koningstraat, Neervoort in de Havenstraat, en zo zijn misschien er nog wel enige te noemen, die ik nu niet zo gauw weet. Ik weet wel bij bakker Roodenrijs in de Pr. Hendrikstraat brachten we altijd op een dag 25 ton briketten. Alles moest achterom door het poortje, een hels karwei. Nadat we de zaak van Piet Knaap in Kwintsheul overnamen, kwamen er nog vele bakkers bij, maar die woonden veel in Den Haag en Wassenaar.

Al deze middenstanders wilde aan ons natuurlijk ook wel wat verdienen, zodoende mochten ze om de maand brood, melk, enz. bezorgen. Elke maand had je dan weer een andere bakker aan de deur. Ik weet nog goed daags voor Kerstmis, kwam bakker Roodenrijs aan de deur. Ik geloof dat hij wel een hele fietsmand broden tegelijk bezorgde, je zat dan wel na 2 á 3 dagen oud brood te eten. Dit zou nu niet meer gebeuren, na 1 dag wordt het nu al aan de vogels gevoerd of we vriezen het in.

Het was hard werken bij die bakkers, de brandstof (meestal briketten) moesten dikwijls helemaal achter de oven gestort worden. Maar natuurlijk stond er na het sjouwen wel het een of ander gebakje of tompoes op je te wachten. Heerlijk altijd, en verser kon het niet.

Mijn ouders waren blij als er weer een dochter of zoon trouwde, dan werd er afgesproken dat die dan 1 of 2 bakkers overnamen.

Over ons

Messen slijpen

Reguliere Openingstijden
   
Maandag gesloten
Dinsdag t/m Vrijdag 09.30 - 17.30
Zaterdag 09.30 - 17.00
   
   
Telefoon 0174-622168
Klik voor Whatsapp 06-12393245
   

 

  • Verzendkosten
  • Retouren
  • Inschrijven nieuwsbrief
  • Algemene voorwaarden
  • FAQ
  • Onze privacy policy

Rembrandtstraat 31 2671 GC Naaldwijk

© 2025 · Alle rechten voorbehouden Marians Kookwereld

Ontvang gratis Marian's E-Book met recepten

Op de hoogte blijven van alle activiteiten van onze winkel ?                  

Benieuwd wanneer onze messenslijper weer langskomt ?

Zoek je een lekker recept ?

Of gewoon nieuwsgierig ?

Schrijf  dan in voor onze Uitgekookt nieuwsbrief en ontvang Marian’s E-book in je mailbox

 

schrijf je hier in