Marians Kookwereld

De beste kookwinkel van het Westland

0174-622168

INLOGGEN MIJN ACCOUNT

  • Home
  • Onze Webwinkel
    • Aanbiedingen
    • Nieuwe producten
    • Pannen
    • Messen & Snijplanken
    • Electrische apparaten
    • Jura Koffiemachines
      • JURA Koffiemachines
      • JURA Accessoires
      • JURA Onderhoudsmiddelen
      • Jura Onderdelen
    • Espresso & toebehoren
    • Bak artikelen
    • Kookboeken
    • Huishoudelijke artikelen
    • Tafelen
    • Keukenhulpen
  • Jura Koffiemachines
    • Ontdek JURA
    • JURA Koffiemachines
      • JURA GIGA serie
      • JURA Z serie
      • JURA J serie
      • JURA S serie
      • JURA E serie
      • JURA ENA serie
      • JURA C serie
    • JURA Accessoires
    • JURA Onderhoudsmiddelen
    • Jura Onderdelen
  • Agenda
  • Blog
  • Recepten
  • Instructievideo’s
  • Over ons
    • 30 jaar Marian’s Kookwereld
      • Reviews van onze klanten
    • 100 jarig bestaan
  • Contact
Home / Demonstraties & Workshops / Recepten op categorie / Bakken

Bakken

Frisse rabarbercake met een snufje kaneel

Ik heb deze rabarbercake inmiddels al een paar keer gebakken… en elke keer neem ik hem mee naar de winkel. Wat er dan gebeurt? Binnen no-time is hij op! Onze klanten proeven een stukje en zijn direct verkocht. Die frisse rabarber, gecombineerd met dat warme vleugje kaneel…
Het is een eenvoudige basiscake, maar dan met nét dat beetje extra.

Download dit recept als PDF-bestand

Macarons

Zelf macarons maken? Dat klinkt misschien spannend, maar met een beetje geduld en liefde zet jij de mooiste én lekkerste macarons op tafel! Deze kleurrijke Franse lekkernijen zijn perfect voor feestjes, bij de koffie of gewoon als verwenmomentje voor jezelf.

Download dit recept als PDF-bestand

 

Oreo fudge

Ben jij ook zo gek op Oreo’s? En hou je van romige, smeuïge fudge? Dan móét je dit recept proberen! Met maar een paar ingrediënten tover je in een handomdraai een verrukkelijke traktatie op tafel. De combinatie van witte chocolade, gecondenseerde melk en knapperige Oreo-stukjes zorgt voor een onweerstaanbare smaak.

Download dit recept als PDF-bestand

Marokkaanse cake

Benieuwd naar het resultaat met ingrediënten als vanillevla en zonnebloemolie maakte ik dit recept. Hij is verrassend smeuïg en heerlijk zacht van smaak.

Download dit recept als PDF-bestand

Engels fruit cake-tulband

Een rijk gevulde tulband die goed staat op de Kersttafel. Zet een paar uur tevoren al het gedroogde fruit in de brandy voor een extra rijke smaak. De tulband wordt extra mooi als je hem maakt in zo’n mooie Nordic Ware vorm. 

Download dit recept als PDF-bestand

Frisse cakejes

Een heerlijk recept voor kleine cakejes. Dankzij de Griekse yoghurt in het beslag worden ze lekker fris van smaak. Natuurlijk kan je ze bakken in de ‘gewone’ muffinvorm. Maar als je een Nordic Ware bakvorm gebruikt worden ze wel véél mooier!

Download dit recept als PDF-bestand

Tulband

Deze tulband is superlekker en blijft dat ook een paar dagen, bak hem niet te lang, hij mag een beetje klef blijven. In de prachtige vormen van Nordic Ware heb je een ware blikvanger op tafel staan.

Download dit recept als PDF-bestand

Speculaasjes

Zelfgebakken zijn speculaasjes natuurlijk het lekkerst! En het is helemaal niet moeilijk. Maak je deeg een (halve) dag eerder en laat hem rusten in de koelkast, dan trekken de smaken lekker in. We hebben keuze uit vele speculaasplanken. Bekijk ze hier.

Leuk om samen met de (klein)kinderen te doen.

Download dit recept als PDF-bestand

Brownies

MMM, voor alle chocolade liefhebbers is dit hét ultieme toetje of gewoon lekker bij de koffie. Deze brownies maak je super makkelijk met de Magimix foodprocessor, of gebruik je mixer. Bak hem niet te lang, hij moet lekker klef blijven.

Download dit recept als PDF-bestand

Wortel cake met walnoten

Een heerlijke smeuïge cake, de gele basterdsuiker zorgt voor een vleugje karamelsmaak en hij is lekker zoet door de wortels. 

Download dit recept als PDF-bestand

 

Kruidkoek

Een makkelijk recept met een smakelijk en kruidig resultaat. Deze kruidkoek bevat geen boter en eieren. Je bakt hem met karnemelk. Je gebruikt een cakevorm 25cm. 

Download dit recept als PDF-bestand

Speculaasbrokken

Makkelijk om te bakken en heerlijk om te snoepen. Deze speulaasbrokken bevatten héél veel speculaaskruiden en zijn daardoor super smakelijk. Maak het deeg een dag tevoren voor extra smaak.

Download dit recept als PDF-bestand

Spekkoek

Neem er de tijd voor, want met het maken van deze spekkoek ben je echt wel een poosje bezig. Hij moet namelijk elke 4 minuten uit de oven voor de volgende laag. Maar het resultaat is super lekker!

Download hier dit recept als PDF-bestand

 

Bakewell taart

Een geweldige combinatie van stevige bodem met een zachte amandel crème. Met een laagje jam ertussen voor de frisheid. Deze taart is Heel Holland Bakt waardig! Ga lekker aan de slag en serveer hem voor de uitzending.
Download dit recept als PDF-bestand

Ik bak hem in de springvorm van 24cm.

Koekjes met chocolade of karamel

Eenvoudig om te maken, leuk om samen met de (klein)kinderen te doen. Dankzij de chocolade of karamelstukjes (of allebei) is het koekje erg smakelijk.

Download dit recept als PDF-bestand

Focaccia

Afgelopen weekend bakte ik deze focaccia. En wat is hij mooi geworden. Daarnaast ook erg lekker. Bak hem zelf!  Want hieronder staat het recept:

Download dit recept als PDF-bestand

Italiaanse bitterkoekjes

Oh, deze zijn lekker…. Alsof je puur amandelspijs eet. En het recept is erg simpel. De koekjes zijn gluten en lactose vrij!

Download dit recept als PDF-bestand

Boterkoek met pecannotenspijs

Dit is mijn favoriete boterkoekrecept. Iets meer werk omdat je een notenspijs maakt, maar dat is het dubbel en dwars waard! Gebruik wel een goede roomboter en vergeet niet de vorm te bekleden met bakpapier. Kijk hier hoe je dat het beste doet.

Download dit recept als PDF-bestand

 

Rabarbertaart

Een lekkere fris-zure taart met een “ouderwetse” groente. Want rabarber wordt niet veel meer gegeten. Wij vinden deze taart super lekker op een warme zomerse dag!

Download dit recept als PDF-bestand

Zweedse Hallongrottor frambozenkoekjes

Deze Zweedse koekjes zijn eenvoudig te maken maar het resultaat is subliem. Gezellig samen met de (klein)kinderen aan de slag op een regenachtige dag in de vakantie.

Download dit recept als PDF-bestand

Cheese cake met rood fruit

Lekker voor op een zondagmiddag in de tuin, deze cheese cake is niet moeilijk om te maken. En met het verse fruit erop wordt hij lekker fris en ziet hij er prachtig uit.

Download dit recept als PDF-bestand

Marian's mueslirepen

Koop je mueslirepen dan worden er vaak e-nummers, suikers en conserveringsmiddelen aan toegevoegd. Daarom maak ik ze zelf, en ze zijn heerlijk. In het begin zal je het recept volgen maar al snel ga ze zelf variëren. Voeg er bijvoorbeeld een geraspte appel aan toe.

Download dit recept als PDF-bestand

Gestoomde wortelmuffins

Deze wortelmuffins worden niet gebakken in de oven maar gestoomd. Het kan in je stoomoven, een gewone stoompan of met een stoominzet in je kookpan. Ik gebruik hiervoor mijn WMF Vitalis stoompan.

Download dit recept als PDF-bestand

Rozijnen scones met aardbeien

Organiseer je een high tea voor je vriendinnen? Dan mogen deze scones zeker niet ontbreken. Serveer ze met een lekkere schep zure room. Dat wordt smullen!

Download dit recept als PDF-bestand

Energie balletjes of repen met de Bamix staafmixer

Maak eenvoudig een gezond tussendoortje. Deze energierepen zijn snel gemaakt en hoeven alleen maar een nachtje op te stijven in de koelkast.

Download dit recept als PDF-bestand

 

Broodpudding

Heb je een half brood over die niet meer lekker smaakt? Maak er dan deze smakelijke broodpudding van.

Tip: de volgende dag is hij nog lekkerder 🙂

Download dit recept als PDF-bestand

 

Paascake

Kom leuk voor de dag op Pasen en maak deze verrassingscake. Als je hem opensnijdt komt de Paashaas tevoorschijn. Niet moeilijk om te maken maar je bent wel even bezig want je gaat 2 cakes bakken. Kies hier je Paashaas.

Download dit recept als PDF-bestand

Cappuccino cakejes

Deze heerlijke cakejes bak je met een sterke espresso. De topping van Mon Chou maakt het gebakje compleet. Super makkelijk te maken. Serveer ze bij een cappuccino.

Download dit recept als PDF-bestand

Broodje Kebab

Mariëlla heeft voor ons de Crisp mat uitgetest, onder andere door er dit broodje Kebab op te maken. Ze heeft het recept voor mij uitgewerkt. Een lekker snack voor tussendoor.

Download dit recept als PDF-bestand

Klassiek Hollands Krentenbrood

Het merg uit het vanillestokje schrapen en met de melk verwarmen, dit een half uur laten trekken. Appelsap even opkoken en over de gedroogde appeltjes schenken, laat dit een uurtje staan.

Download dit recept als PDF-bestand

Gingerbreads

Leuk om deze voor de Kerstmis te maken. Het is een eenvoudig recept en een gezellige bezigheid met de (klein)kinderen. Decoreer ze naar eigen idee. De Gingerbreads uitstekers vind je hier.

Download dit recept als PDF-bestand

Cheesecake zonder oven

Onlangs had ik een vriendinnen lunch bij Sandra thuis. Na de heerlijke maaltijd presenteerde zij nog deze super lekkere cheesecake. En ondanks dat hij  best machtig is aten we er nog heel wat van weg 🙂

Download dit recept als PDF-bestand

Kruidnootjes

Als je eenmaal een keer zelf kruidnootjes heb gebakken dan zal je nooit mer een zak in de supermarkt kopen. Deze zijn 100x lekkerder! Leuk om te maken samen met de (klein)kinderen.

Download dit recept als PDF-bestand

Zwanen soezen

In maart 2018 heb ik een bakworkshop gevolgd bij Ròbert van Beckhoven. Daar maakte ik onder andere deze prachtige zwanen soezen. Heel feestelijk om dit op een spiegel te presenteren, dan is het net of de zwanen zwemmen.

Download dit recept als PDF bestand

Oliebollen (Airbollen) uit de airfryer

Een verantwoorde oliebol, gebakken zonder vet in de airfryer. De smaakbeleving is anders maar ik vind deze airbollen lekkerder dan de oliebol. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

Download dit recept als PDF-bestand

Aardbei-Kokos muffins

Een lekkere frisse muffin, een glutenvrije vervanger omdat er kokosbloem gebruikt wordt. Het recept kan je maken in grote muffinvormen maar ook in de mini-muffinvorm.

Download dit recept als PDF-bestand

Vlaardingse ijzerkoekjes

De originele Vlaardingse IJzerkoekjes, makkelijk om te maken en zó lekker. Het recept is van onze vriendin Anneke Pors, en ja, zij is een Vlaardingse 🙂

Download dit recept als PDF-bestand

Vlinder cake

Als je deze cake aansnijdt dan komt er als verrassing een fel gekleurde vlinder tevoorschijn. Leuk om te presenteren tijdens een zomers feestje.

Het is niet moeilijk maar je bent er wel even mee bezig. De (klein) kinderen kunnen makkelijk meehelpen.

Download dit recept als PDF-bestand

Marian's Granola

Mijn muesli is weer (bijna) op en deze maak ik zelf. Waarom? Omdat ik dan weet wat erin zit en van het gene wat ik erg lekker vind doe ik er gewoon wat extra bij. Ik eet de muesli als ontbijt maar hij kan natuurlijk ook door de yoghurt of over een smoothie. Het is erg makkelijk te maken. Hier vind je mijn recept.

Download dit recept als PDF-bestand

Bananenbrood

Pureer de bananen samen met de dadels (zonder pit) glad in een foodprocessor.
Voeg één voor één de eieren toe en klop ze door het beslag.

Download dit recept als PDF-bestand

Appeltaart Marians Kookwereld

Bakplaat appeltaart

Een makkelijke appeltaart die lekker fris smaakt dankzij de crème fraishe en de zure appels.

Download dit recept als PDF-bestand

Over ons

Messen slijpen

Reguliere Openingstijden
   
Maandag gesloten
Dinsdag t/m Vrijdag 09.30 - 17.30
Zaterdag 09.30 - 17.00
   
   
Telefoon 0174-622168
Klik voor Whatsapp 06-12393245
   

 

  • Verzendkosten
  • Retouren
  • Inschrijven nieuwsbrief
  • Algemene voorwaarden
  • FAQ
  • Onze privacy policy

Rembrandtstraat 31 2671 GC Naaldwijk

© 2025 · Alle rechten voorbehouden Marians Kookwereld

Ontvang gratis Marian's E-Book met recepten

Op de hoogte blijven van alle activiteiten van onze winkel ?                  

Benieuwd wanneer onze messenslijper weer langskomt ?

Zoek je een lekker recept ?

Of gewoon nieuwsgierig ?

Schrijf  dan in voor onze Uitgekookt nieuwsbrief en ontvang Marian’s E-book in je mailbox

 

schrijf je hier in