Recepten
Hier vind je diverse recepten die wij allemaal zelf gemaakt en getest hebben. En omdat wij deze lekker vinden willen we die graag met je delen. Download de recepten van deze pagina, ga gezellig in de keuken aan de slag en geniet ervan.
De beste kookwinkel van het Westland
Hier vind je diverse recepten die wij allemaal zelf gemaakt en getest hebben. En omdat wij deze lekker vinden willen we die graag met je delen. Download de recepten van deze pagina, ga gezellig in de keuken aan de slag en geniet ervan.
Deze eenvoudige salade past goed in een Paleo dieet. Snel te maken en is lekker fris.
Een lekkere frisse muffin, een glutenvrije vervanger omdat er kokosbloem gebruikt wordt. Het recept kan je maken in grote muffinvormen maar ook in de mini-muffinvorm.
Doe eens een dagje vegetarisch. Met deze preischotel mis je het vlees echt niet. De prei kan je natuurlijk vervangen voor andere groente zoals bijvoorbeeld broccoli.
Download dit recept als PDF-bestand
Als je erg druk bent kies dan voor deze simpele preischotel. Zeker als je een zak gesneden prei koopt ben je zo klaar. Het recept is van Lia van der Meer
Download dit recept als PDF-bestand
De blender wordt het meest gebruikt om smoothies te maken. Weet je dat hij ook geschikt is voor heerlijke drankjes? Dit zijn 4 recepten van sangria’s, heerlijk op het terras tijdens een warme zomer avond.
Download dit recept als PDF-bestand
Onlangs kreeg ik van de buurman een kilo kabeljauwfilet, zelf gevangen en gefileerd in Noorwegen. Het was bevroren en we konden er een paar dagen van eten. Onder andere maakte ik dit recept. Het was erg smakelijk en wil hem graag met jullie delen.
Verrassend dat je geen aardappels gebruikt als basis voor de salade maar bloemkool. En je proeft dit niet! Het recept kreeg ik van Marja den Ridder, ik heb hem aangevuld met een paar extra ingrediënten.
Heb je ‘s avonds geen tijd om te koken? Dan is de slowcooker een uitkomst. Dit Rendang recept is eenvoudig ‘s morgens voor te bereiden (of de avond ervoor). En je hebt ‘s avonds een heerlijke Indonesische maaltijd op tafel staan.
Maak eens een ander gerecht met snijbonen. Voor dit recept keek ik in de koelkast wat er voorradig was en maakte deze combinatie. René vond het heerlijk, dus hij komt vaker op ons menu.
De sjalot fijnsnijden en in een steelpan met de olijfolie lichtbruin bakken.
Voeg de bouillon en kidneybonen erbij en kook dit ongeveer 5 minuten tot de bonen zacht zijn.
Tijdens de Magimix demonstratie maakte Carla Baas deze smakelijke pompoen quiche. Met haar recept heb ik enkele dagen daarna zelf gemaakt. Weer net zo smakelijk, dus ik deel dit graag met jullie.
Dit recept maak ik al meer dan 20 jaar. Ik was hem even vergeten maar heb hem nu voor jou op papier gezet. Het is even wat snijwerk, maar verder is het eenvoudig. Je kunt hem maken met allerlei groentes, kijk wat er in de groentela ligt, allemaal prima te gebruiken. Eet smakelijk.
Wij kopen vaak groente en fruit langs de weg, waaronder ook veel paprika’s. Ik wilde daar eens wat anders mee doen en heb er een lasagne in gemaakt. Een heerlijke variatie, die ik vaker ga maken.
Download dit recept als PDF-bestand
Een makkelijk te maken recept. Je kunt hem meenemen als lunch maar is ook geschikt als een koud voorgerecht. Je kunt hem voorbereiden en in de koelkast bewaren.
Tijdens de koude winterdagen is heerlijk om je te verwarmen aan een glas glühwein. Niet moeilijk om te maken.
De originele Vlaardingse IJzerkoekjes, makkelijk om te maken en zó lekker. Het recept is van onze vriendin Anneke Pors, en ja, zij is een Vlaardingse 🙂
Dit recept maakt ik al jaren. Een heerlijke zomerse taart, die aangevuld met een salade, een complete maaltijd is. Je kan natuurlijk de broccoli vervangen voor een andere groente.
Download dit recept als PDF-bestand
Een sappige rollade uit de slowcooker. Naast de snijden van de uien en appels hoef je er verder niets aan te doen. De slowcooker doet zijn werk.
Een overheerlijke, koolhydraat-arme pizza. De bodem heb ik gemaakt van bloemkool. Het is even een werkje maar het resultaat is heerlijk. Eigenlijk vinden wij deze lekkerder dan de traditionele bodem.
Als je deze cake aansnijdt dan komt er als verrassing een fel gekleurde vlinder tevoorschijn. Leuk om te presenteren tijdens een zomers feestje.
Het is niet moeilijk maar je bent er wel even mee bezig. De (klein) kinderen kunnen makkelijk meehelpen.
Een recept gevonden door mijn vriendin Sandra Classen. Dit is haar verhaal: In de jaren 60 woonde er een Surinaams meisje Thea bij mijn tante Bep op kamers, die dit gerecht soms voor ons maakte. Wij smulden er dan van. Een paar jaar geleden wilde ik het ook graag maken, maar geen idee wat het recept was. Voor de grap tikte ik Surinaamse kip en Thea in bij Google en kreeg dus: recepten van tante Thea, een Surinaamse receptensite waar de kip op stond. Ik was blij dat ik haar recept gevonden had! Het verhaal zou compleet worden als Thea (die bij tante Bep in Scheveningen woonde) dit nu leest!
Dankzij de rucola heeft deze zomerse wortelstamp een aparte smaakbeleving. Het recept is een favoriet van René. Zelf proberen? Download dan hier het recept.
Verras je gasten met dit recept. Je ziet een bol met spekreepjes en als je hem opensnijdt…..zie je de bloemkool. Een lekkere maaltijd waar je verder niets aan toe hoeft te voegen.
Meestal eet ik de asperges traditioneel, maar dit is weer eens een andere manier. Lekker met roer gebakken ei en zalmsnippers. En heel eenvoudig om te maken.
Samen met mijn vriendinnen heb ik recepten uitgetest én gefotografeerd. Mieke heeft deze Lemon Tiramisu voor ons gemaakt. Het is een verrassend lekker toetje.
Een eenpansgerecht uit de snelkookpan. Snel klaar en weinig afwas, echt iets om te maken als je weinig tijd hebt maar toch een verantwoorde maaltijd op tafel wilt zetten.
Een heerlijk recept van EetPaleo.nl. Je hebt er de hele dag geen omkijken naar. ‘s Avonds alleen nog met groentepuree in de oven zetten.
Kneed het gehakt met de eieren, paneermeel en kruiden door (je kan natuurlijk naar je eigen smaak kruiden) Leg op een bakplaat een vel aluminiumfolie en druk daar het gehakt op uit. Het moet overal even dik zijn.
Verhit de boter in een steelpan. Fruit hierin de sjalot ongeveer 5 min. Voeg de bloem toe aan de sjalot en roer met een houten lepel tot het mengsel lichtbruin kleurt.
Spoel de kikkererwten goed af en dep ze goed droog. Meng in een kommetje de 2 theelepels sesamolie door de kikkererwten.
Havermout fijnmalen in de keukenmachine. Als dit fijngemalen is, de dadels toevoegen en dit geheel fijnmalen.
Pureer de bananen samen met de dadels (zonder pit) glad in een foodprocessor.
Voeg één voor één de eieren toe en klop ze door het beslag.
Schil de peren en appels en verwijder het klokhuis, snijd ze vervolgens in stukjes en doe ze in
de slowcooker.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet de hoeken vast met paperclips. Klop de zachte boter met de suiker tot een schuimig geheel. Een voor een de eieren erbij mixen zodat ze goed door het deeg worden opgenomen. Mix dan de crème fraiche erdoor.
Snij de wortels in plakken, de uiten en venkel fijn en schil de aardappels. Roerbak de wortel 5 minuten in de arachideolie. Voeg dan de uien en venkel toe, roerbak dan nog eens 5 minuten. Voeg de kruiden toe en bak deze even mee.
De aardappelen met een beetje water en zout aan de kook brengen. De zuurkool loshalen en na 10 minuten op de aardappelen leggen en meekoken.
Recept
Karamelsaus voor over de popcorn/ijs/toetjes
Benodigdheden:
Pan met dikke bodem / Bolletjesgarde
Mijn muesli is weer (bijna) op en deze maak ik zelf. Waarom? Omdat ik dan weet wat erin zit en van het gene wat ik erg lekker vind doe ik er gewoon wat extra bij. Ik eet de muesli als ontbijt maar hij kan natuurlijk ook door de yoghurt of over een smoothie. Het is erg makkelijk te maken. Hier vind je mijn recept.
Download dit recept als PDF-bestand
Een verantwoorde oliebol, gebakken zonder vet in de airfryer. De smaakbeleving is anders maar ik vind deze airbollen lekkerder dan de oliebol. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!
Het is altijd leuk en lekker om een feestelijk diner af te sluiten met koffie en een likeurtje. Nog leuker [ en lekkerder ] is het dan als de likeur zelf gemaakt is. Het is in tien minuten klaar, maar dan moet het nog minstens zes tot acht weken staan.
Het merg uit het vanillestokje schrapen en met de melk verwarmen, dit een half uur laten trekken. Appelsap even opkoken en over de gedroogde appeltjes schenken, laat dit een uurtje staan.
Stoofperen staan traditioneel op veel Kerst menu’s. Maak de peren extra luxe door ze in 2 kleuren te presenteren. Het is niet moeilijk maar kost wel meer tijd als alleen stoven.
Download dit recept als PDF-bestand
Reguliere | Openingstijden |
---|---|
Maandag | gesloten |
Dinsdag t/m Vrijdag | 09.30 - 17.30 |
Zaterdag | 09.30 - 17.00 |
Zondag | gesloten |
Koningsdag 27 april |
gesloten |
Hemelvaartsdag 9 mei |
gesloten |
Telefoon | 0174-622168 |
Klik voor Whatsapp | 06-12393245 |