Herken je dit ook? Je koopt voor een aantal dagen groente en vlees in, want voor dagelijks inkopen doen heb je geen tijd. Als je dan in de koelkast kijkt blijkt het stukje vlees er niet meer zo fris uit te zien. Of de sla is verlept. Hiervoor heeft Zwilling nu de perfecte oplossing bedacht: het Fresh&Save systeem.
Je kan het Fresh&Save systeem gebruiken voor:
- Sla, deze wordt niet slap
- Wortels en boontjes blijven knapperig
- Snij voor enkele dagen een voorraadje uien, paprika en bewaar deze zonder smaakverlies
- Bereid maaltijden of lunches voor een aantal dagen
- Fruitsalade en geschilde appels houden hun mooie kleur en textuur
- Aardbeien, frambozen, bramen blijven dagen langer vers
- Kostbare kruiden en specerijen blijven langer goed als je deze vacuüm bewaard
- Koekjes en beschuit worden niet zacht of muf
- Chips en noten hoeft niet in 1x opgegeten maar houdt zijn bite
- De fles wijn kan je goed houden tot het volgende weekend
Flink getest
Ik heb het systeem nu enkele maanden in gebruik en ben er zeer tevreden over! Een grote verpakking frambozen hoeft niet binnen enkele dagen opgegeten, ik hield ze een week goed! Zo ook met een grote watermeloen. De parten vacumeerde ik en na 3 weken was het laatste stuk nog in prima conditie. Je kunt kiezen uit glazen en kunststof bewaardozen of zakken. De glazen dozen zijn perfect om een ovenschotel voor te bereiden en deze na een drukke werkdag zo in de oven (tot 180 graden) te plaatsen. De glazen en de kunststof bewaardozen kunnen worden gebruikt in de magnetron, diepvries en koelkast. Je kunt nu op een vrije dag diverse maaltijden voorbereiden zodat je na een lange werkdag snel eten op tafel kan zetten. Bekijk hier het assortiment.
Marinade en sous-vide
Het lekkerste vlees is voor mij nog altijd sous-vide bereidt. En dat wordt kinderspel met het Fresh&Save systeem. Doe het vlees (of vis) in een zak, zet de vacuümpomp er op en het vlees wordt direct prachtig vacuüm gezogen. Plaats deze in een hoge pan, samen met de Zwilling sous-vide stick heb je dan het meest smakelijke vlees/vis. Wil je vlees marineren voor bijvoorbeeld saté, ook daar gebruik je het Fresh&Save systeem voor. Door het vacumeren trekt de marinade supersnel in het vlees en hoeft het niet uren in de marinade te staan. Reserveer hier de sous vide stick.
Voor de lunch
Naar je werk of sport een salade of boterham mee? Ook hiervoor heeft het Fresh&Save systeem een oplossing. Kies de juiste maat bewaardoos of de speciale lunchbox met 2 compartimenten. Je lunch blijft lekker knapperig!
Hoe werkt het
Het Fresh&Save systeem bestaat uit een vacuümpomp en bijpassende bewaardozen, zakken en kurken. Je plaatst het product in een bewaarbox, zet hier de vacuümpomp op en druk op de knop. De pomp zuigt alle lucht uit de bewaardoos, je ziet het deksel vastzuigen. De pomp slaat vanzelf af en je kunt met de APP en de QR-code aangeven wanneer je het product hebt gevacumeerd. Bij gebruik haal je eenvoudig het vacuüm eraf en kan het deksel verwijderd. Je zal zien hoe mooi je product er nog uit ziet! De vacuümpomp hoeft maar enkele keren per jaar worden opgeladen.
Alle pluspunten:
- Voedsel weggooien is verleden tijd: lief voor het milieu én je portemonnee
- Kies voor maxipacks bij aankoop van je voedsel en vermijd zo veel wegwerp verpakkingen
- Orde in de koelkast
- Gerecht vanuit de koelkast direct in de oven (in de glazen bewaardozen)
- De vacumeerzakken zijn plaats besparend in de vriezer en voorkomen vriesbrand.
- De wijn behoudt zijn aroma met de wijnstop
- Sous-vide en marineren wordt kinderspel
- Met de APP en QR code op het deksel check je in één oogopslag de houdbaarheid
- De bewaarboxen zijn geschikt voor magnetron en afwasmachine
- Tip van Marian: zorg dat de plooien tussen de ribbels van het deksel goed droog zijn en vaumeer pas als het product volledig afgekoeld is. Is het product nog warm of lauw dan werkt het vacumeren nog niet omdat de lucht nog uitzet. Hierdoor kan het deksel loskomen, ook als deze al in de koelkast staat.
- Handafwas voor het deksel wordt aanbevolen.
Bekijk hier hoe je het Fresh&Save systeem gebruikt:
Meer video’s zien? Hier vind je ze allemaal.
Marian’s tip: begin met het startset. Hierin vind je de vacuümpomp, oplaadkabel, 2 glazen bewaarboxen en 4 vacumeerzakken. Daarna kan je het altijd aanvullen met extra kunststof of glazen bewaarboxen. Ben je een wijndrinker dan zijn de flessenstops ideaal.
Alle artikelen zijn op voorraad in de (web)winkel.
Startset: van €119,- voor €99,50
Elly van de Lelij is erg blij met haar Fres&Save set, dit zegt zij er over:
In november 2021 heb ik de Zwilling Fresh&Save vacuüm set gekocht.
Het doet precies wat het zegt. Ik maak zelf broccoli-amandelmeel brood in de Airfryer en vries dit in porties in. Eerst vacumeer ik een portie in de vacumeerzak, en daarna gaat het in de vriezer. Ook heb ik frambozen in glazen bakje gevacumeerd en lang in de koelkast kunnen bewaren. Normaal zijn de frambozen binnen een paar dagen beschimmeld. Nu kon ik ze zeker wel een week bewaren, iedere dag wat eruit gehaald en opnieuw gevacumeerd. Daardoor eet ik nu meer frambozen.
De plastic zakken zijn heel gemakkelijk af te wassen, met een theedoek af te drogen en weer opnieuw te gebruiken. De vacuümpomp zelf heb ik nog niet hoeven op te laden en is dus erg gebruiksvriendelijk. En is klein genoeg om in een keukenkastje te zetten.
Ik ben dus een tevreden gebruiker 😊