Beschrijving
Deze broodbakvorm is gemaakt van blauwstaal. Dit materiaal zorgt voor een optimaal bakresultaat omdat het de warmte gelijkmatig opneemt en verdeelt. De bakvorm, die ook geschikt is voor het bakken van cakes, dient voor gebruik goed ingevet te worden. De bakvorm is geschikt voor het bakken van broden van ca. 400 gram. Deze mini broodvorm past in de airfryer.
Hoogte 8 cm
Breedte 16 cm
Diepte 12 cm
Niet geschikt voor de afwasmachine
Onlangs was ik bij Róbert (ja, van Heel Holland Bakt) voor een workshop en bakte daar tijgerbrood. Hij gaf mij deze tip: Brood uit de vriezer niet laten ontdooien maar bevroren 10 minuten verwarmen in een (voorverwarmde) oven op 200 graden, met onderin de oven een schaaltje water. Haal het brood uit de oven en laat hem nog 10 minuten rusten. Snij hem dan aan en je hebt een heerlijk vers brood!
Deze originele stalen bakvorm vraagt (om roestvorming te voorkomen) voor het eerste gebruik wat onderhoud.
- Reinig de vorm goed en met water een zeep
- Laat hem zeer goed drogen (in de zon of oven op 50 graden)
- Vet de vorm (binnen en buitenkant) met keukenrol in met een plantaardige olie (arachideolie olie, zonnebloemolie, lijnzaadolie).
- Verwijder daarna met een nieuw stukje keukenrol alle overtollige olie
- Zet hem op zijn kop in de koude oven en warm deze op tot 250 graden, laat de broodvorm een uur in de hete oven staan. Rustig af laten koelen in de oven.
- Herhaal stap 3 t/m 5 in totaal nog 4x. Je broodvorm maakt zo zijn eigen antikleeflaag.
- De broodbakvorm is nu klaar voor gebruik.
- Vet hem altijd nog licht in voordat je het brood gaat bakken
- Reinig na het brood bakken de vorm met heet water en laat hem elke keer weer goed drogen. Zelf zet ik hem terug in de warme oven.
Veel bakplezier!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.