Beschrijving
Deze bamboe snijplank van Butler is geschikt voor al je dagelijkse snijwerk in de keuken en perfect voor het presenteren van hapjes. De snijplank is gemaakt van de beste kwaliteit bamboe, een duurzaam en natuurlijk materiaal dat dankzij de harde en dichte structuur nauwelijks vocht opneemt en bovendien je messen spaart. De snijplank is aan beide zijden te gebruiken. Dankzij de natuurlijke, robuuste uitstraling past de snijplank zowel in de moderne als de klassieke keuken. Op het label van de snijplank vind je duidelijke tips voor het juiste onderhoud en gebruik.
Belangrijkste kenmerken:
- Voor al het dagelijkse snijwerk in de keuken en het presenteren van hapjes
- Gemaakt van bamboe
- Neemt nauwelijks vocht op dankzij harde en dichte structuur
- Spaart je messen
- Snijplank is aan beide zijden te gebruiken
- Label biedt tips voor onderhoud en gebruik
Hoogte 2 cm
Breedte 34 cm
Diepte 25 cm
—————————————————————————————————————————
Peter Arkestijn over de Butler bamboe snijplank
Ik gebruik de bamboe snijplank van Butler tot volle tevredenheid een aantal jaar.
Ik heb bewust gekozen voor de grotere variant (45x35cm). Deze heeft net die paar extra centimeters om te voorkomen dat bij veel snijwerk, producten van de snijplank vallen.
Door de dikte voelt de plank lekker stevig en robuust aan.
Doordat de plank is gemaakt van bamboe trekt deze maar nauwelijks krom. De plank ligt stabiel op je werkblad, zodat je altijd veilig kan snijden. Het snijden gaat heerlijk op deze plank, veel fijner dan op een plastic plank. Mocht de plank toch de neiging hebben om iets te glijden, kan je er altijd een antislip matje onderleggen.
Onderhoud en dagelijks gebruik
Belangrijk is het om de plank voor het eerste gebruik dik in de olie te zetten.
Vervolgens olie ik de plank 2 ? 3x per jaar in. Ik smeer de plank ?s avonds in en laat de olie een nacht intrekken. De volgende dag met een stukje keukenpapier de overtollige olie verwijderen en de plank is weer klaar voor de strijd. Door het oli?n blijft de plank in topconditie en trekt deze niet krom.
Na gebruik spoel ik de plank af met warm water en beetje afwasmiddel. Ik lees vaak dat mensen de plank met zout schoonmaken, maar ik heb dat nog nooit gedaan. Ik heb ook nooit het idee gehad dat er iets van geurtjes of smaakjes in de plank trekken.
Ik bewaar de plank altijd staand en niet liggend. Naast dat de plank dan minder ruimte in beslag neemt, kan de plank dan goed drogen.
Duurzaamheid
De plank heb ik nu een aantal jaar in gebruik en wordt bijna dagelijks intensief gebruikt voor allerlei soorten snijwerkzaamheden. Nu begint de plank een klein beetje slijtage te vertonen, maar is nog langer niet aan vervanging toe.
Eindoordeel:
Een aanrader en kan in geen enkele keuken ontbreken!
Positieve punten
– robuust;
– duurzaam (zowel als materiaal als levensduur);
– snijden gaat veel fijner dan op andere materialen;
– ook te gebruiken als presenteerplank
– bij normaal gebruik en onderhoud garantie op scheuren
Aandachtspunten:
– blijft een natuurproduct, dus goed onderhouden
– de grote variant is zwaarder
Eindcijfer 8,5
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.