Beschrijving
Wat is er heerlijker dan een pruttelend stoofpotje delen onder een flonkerende sterrenhemel? De Black-5 sudderpot is jouw stoere kooktool. Hij verdraagt tot 400 graden. Likken er vlammen aan de keramische coating? Dat geeft hem alleen maar extra karakter. Het hoogwaardige roestvrije staal en de speciale constructie uit 5 lagen zorgt voor optimale hitteverdeling. Zo laat je kippenboutjes, stoofvlees, kikkererwten, paprika’s en ander dankbare ingrediënten moeiteloos tot hun recht komen. Ook op een gasbarbecue of gewoon op de inductieplaat. De grote grepen van de Black-5 reeks van Demeyere geven je extra vertrouwen en zijn aangepast aan het gebruik van dikke vuurvaste wanten. Geen risico’s dus, enkel de pret van het culinaire buitenleven. Klaar? De vaatwasser doet de rest.
- Grote en handige grepen die altijd goed in de hand liggen. Zelfs met hitte bestendige wanten.
- Zwarte en hittebestendige keramische coating aan de buitenzijde beschermt je kookgerei tot 400°C.
- Duurzaam en krasbestendig roestvrij staal aan de binnenzijde van de sudderpot garandeert de beste smaakvorming. Gezond en eenvoudig in onderhoud.
- 5 lagenmateriaal voor het perfect verdelen van de hitte zorgt voor een optimaal resultaat. De magnetische bodem is ook geschikt voor indoor kookvuren, inclusief inductie.
- Het cadeau voor de bbq liefhebber!
- Diameter 24cm
- Bodem diameter 18cm
- Hoogte 10cm
- Hoogte met deksel 13,5cm
- Download hier de handleiding
- 30 jaar garantie op fabrikagefouten (bij gebruik op barbecue beperkte garantie)
——————————————————————————————————————————————————–
René’s favoriete keukenhulp: De Demeyere sudderpan
Iedereen kent dat wel. Een keuken vol met keukengereedschap, pannen en messen. Maar er is altijd een artikel wat favoriet is. Voor mij is dat de sudderpan van Demeyere. Deze pan heb ik al in mijn bezit sinds dat deze op de markt kwam, begin jaren 90.
Wat is er nu zo ideaal aan deze pan?
- De pan is helemaal gemaakt van staal. Er zitten geen kunststof onderdelen aan waardoor de pan kapot zou kunnen gaan. De pan kan daardoor ook perfect in mijn afwasmachine.
- Ondanks dat de pan ook stalen oren heeft kan ik deze gewoon beetpakken zonder mijn vingers te verbranden.
- Het ontbreken van een antiaanbaklaag is de reden dat deze pan zo lang mee gaat en aanbakken doet de pan, mits goed gebruikt, echt niet.
- De pan kan op ieder fornuis gebruikt worden. Na jarenlang op een gasfornuis kan de pan over op een inductiekookplaat. De sudderpan is ovenvast.
- De pan is niet zwaar dus geschikt voor iedereen met wat minder sterke handen.
Techniek van de sudderpan
De pan is gemaakt van een 5-laags materiaal waardoor deze helemaal rondom goed verwarmd. De sudderpan heeft 30 % meer rendement op een inductie fornuis door de toegepaste legering van metalen. Verder is de pan voorzien van een Sylvinox behandeling waardoor de pan veel langer mooi blijft en zeer eenvoudig te reinigen is. Mijn pan (op de foto) is al 23 jaar in gebruik en is het bewijs hiervan. Uiteraard laten de roestvrijstalen grepen nooit los blijven ze handwarm.
Wat maak ik allemaal met deze pan?
Ik gebruik de pan als braadpan, dus voor de runderlapjes en goulash. Een pastasaus maak ik er wekelijks in. Maar ook een soep maken gaat geweldig in deze pan. Zelfs voor wokken is de pan geschikt. Ik schep er ook aardappelblokjes in om. Gemiddeld staat onze Demeyere sudderpan wel 2 à 3 keer in de week op het fornuis. Een klein rekensommetje: de pan is dus al meer dan 3000 keer gebruikt en even zo vaak in de afwasmachine is gereinigd. Dit overtreft een anti-aanbakpan vele jaren.
Slijtage plekken??? Nee hoor de Demeyere sudderpan gaat nog jarenlang mee. Behalve wat krassen is hij verder in prima conditie.
Benieuwd naar deze pan?
Kom dan langs bij Marian’s Kookwereld en René (maar uiteraard ook alle andere verkoopmedewerkers) kan je alles over deze sudderpan vertellen.
24cm, inhoud 3,3 liter
Lees hier de gebruiksaanwijzing van de roestvrijstalen sudderpan
Meer instructiefilm vind je via deze link.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.