Slowjuicen of blenden?
Ik merk in de winkel dat steeds meer mensen bezig zijn met gezond eten. Velen starten ’s-morgens met een groene smoothie of sap. Maar wat is nu de beste manier om je sap te maken? Ik zal je hier proberen de verschillen en overeenkomsten uit te leggen.
Het grootste verschil tussen blenden en juicen is het behoud van de vezels. Door fruit of groenten te blenden worden vezels behouden en worden goede bacteriën in de darmen ondersteund. Dit geeft een langer vol gevoel en is ideaal voor gewichtsverlies! Daarnaast zorgen vezels voor een langzame opname van suikers en dat voorkomt schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Naast fruit en groenten kun je ook gebruikmaken van melk, ijs, noten, zaden, avocado en notenpasta.
Het juicen [zonder vezels] heeft weer een eigen voordeel. Een slowjuicer scheidt het sap en de voedingsstoffen van het vruchtvlees en vezels, waardoor het sap meer voedingsstoffen per portie bevat dan een smoothie. Doordat je lichaam niet eerst vezels en andere elementen uit je voeding moet afbreken, worden de voedingsstoffen eenvoudig en veel sneller door je lichaam opgenomen. Je lichaam hoeft minder energie in te zetten om de sap te verteren. Daarnaast krijg je meer energie en focus en zorgt het voor een verhoogde immuniteit.
Met de blender kan je natuurlijk ook soepen pureren, ijsblokjes crushen, pesto’s maken etc. De slowjuicer is een echte sapmaker, maar er worden ook wel sauzen, soepen in gemaakt. De pulp die overblijft kan weer gebruikt worden als vulling voor taart, het bakken van pannenkoeken etc.
Wil je meer uitleg? Loop dan eens langs in de winkel, samen vinden we voor jou de meest passende oplossing. Regelmatig demonstreer ik één van de apparaten in de winkel, hou onze agenda in de gaten.
Kijk hier alvast naar ons assortiment
Geef een reactie