Beschrijving
Op zoek naar een stevige pan waarmee het vlot en aangenaam bakken is? Reken op deze Athena-5 koekenpan. Week na week, jaar na jaar. Hiermee geef je steaks en kippenfilets een heerlijk korstje zonder ze uit te drogen. De aanbaksels kan je deglaceren voor een heerlijke saus. Aardappelschijfjes worden in deze pan mooi krokant. Worstjes, satés en veggieburgers bereid je met gemak en extra smakelijk. Deze pan laat zich makkelijk hanteren en is tot aan de rand opgebouwd uit 5-lagenmateriaal. Die solide combinatie van legeringen geleidt vlot de hitte zodat je gelijkmatig en gecontroleerd kan bakken. Zelfs op een zacht vuur. Bijzonder geschikt voor alle kookplaten, ook inductie. Zodra je pan voldoende opgewarmd is, kan je het fornuis een stand lager zetten. De juiste baktemperatuur blijft behouden, zo bespaar je energie. Ook handig: de stevige, gelaste steel blijft lang koel. Dankzij de speciale Silvinox® technologie verkleurt het roestvrije staal niet en krijg je het telkens moeiteloos weer blinkend schoon. Durf je al eens met mes en vork in de pan zitten? Dit solide model kan er tegen. Met deze mooie meerwaarde wordt koken nog meer genieten.
- Ontwikkeld en vervaardigd in België
- 5-lagenmateriaal tot aan de rand geeft je uitstekende warmteverdeling
- Geschikt voor alle kookplaten, inclusief inductie, en de oven
- Silvinox® technologie – je roestvrijstalen kookgerei verkleurt niet en is eenvoudig te reinigen
- Roestvrij staal bakoppervlak voor levenslang knapperige bakprestaties
- Ergonomische gelaste grepen uit roestvrij staal: stevig en extra hygiënisch
- Kan in de vaatwasser maar handafwas wordt aanbevolen
- 30 jaar garantie op productiefouten bij huishoudelijk gebruik
Lees hier de handleiding van het gebruik van de roestvrijstalen pan.
Meer instructiefilm vind je via deze link.
————————————————————————————————————————–
Chris Alsemgeest over de Demeyere koekenpan:
Het is een hele fijne pan om mee te werken als je je maar aan een paar basisregels houdt:
-pan eerst goed verhitten zonder iets er in.
-testen met een paar waterdruppels of de pan goed heet is. Dit kan je zien als de druppels heel snel door de pan heen dansen en dan verdwijnen, nu kun je boter of olie toevoegen ( advies is arachide olie ivm hoge temperatuur, zonnebloem olie mag max 170 graden worden).
-na het toevoegen direct het vermogen op max 70% zetten, zelf zat ik rond 50 a 60%. Als je het vlees of ei er in doet plakt deze direct vast. Geeft niks het komt vanzelf weer los. (Geduld hebben is het belangrijkste) als het te lang duurt met loskomen dan het vermogen nog lager zetten en geduld hebben.
-mijn bevinding met een ei bakken is dat dit beter en makkelijker gaat met boter dan met olie.
De pan is super makkelijk schoon te maken, kan in de vaatwasser.
Ik vind het een geweldige pan.
You love it or you hate it.
Een tussen weg is er niet!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.