Beschrijving
De “gouden” bak/koekenpannen zijn de ideale pannen voor iedereen die graag met kwaliteitsmateriaal werkt. Het 3 mm (3,3 mm voor 32 cm) dikke 7-lagenmateriaal zorgt voor een zeer goede warmtegeleiding over de gehele bodem en maakt bakken op een lage stand van het vuur mogelijk. Door de oppervlaktebehandeling (Silvinox) en de vorm zijn deze pannen zeer eenvoudig te reinigen.
Specificaties
– 7 lagenmateriaal tot aan de rand 3,0 mm
– gelaste greep van roestvast staal 18/10
– binnen- en buitenzijde roestvast staal 18/10
– silvinox oppervlaktebehandeling
– met afgesloten gietrand
– ideale warmteverdeling
– geschikt voor alle warmtebronnen inclusief oven
– vaatwasserbestendig
– deksel afzonderlijk verkrijgbaar
Lees hier de gebruiksaanwijzing van de roestvrijstalen koekenpan
Meer instructiefilm vind je via deze link.
——————————————————————————————
Chris Alsemgeest over de Demeyere koekenpan:
Het is een hele fijne pan om mee te werken als je je maar aan een paar basisregels houdt:
-pan eerst goed verhitten zonder iets er in.
-testen met een paar waterdruppels of de pan goed heet is. Dit kan je zien als de druppels heel snel door de pan heen dansen en dan verdwijnen, nu kun je boter of olie toevoegen ( advies is arachide olie ivm hoge temperatuur, zonnebloem olie mag max 170 graden worden).
-na het toevoegen direct het vermogen op max 70% zetten, zelf zat ik rond 50 a 60%. Als je het vlees of ei er in doet plakt deze direct vast. Geeft niks het komt vanzelf weer los. (Geduld hebben is het belangrijkste) als het te lang duurt met loskomen dan het vermogen nog lager zetten en geduld hebben.
-mijn bevinding met een ei bakken is dat dit beter en makkelijker gaat met boter dan met olie.
De pan is super makkelijk schoon te maken, kan in de vaatwasser.
Ik vind het een geweldige pan.
You love it or you hate it.
Een tussenweg is er niet!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.