Beschrijving
WMF Ceradur Profi getest door Peter Arkestijn
Tot deze test gebruikte ik altijd (heel erg fout) koekenpannen met teflon antiaanbaklaag van maximaal € 20,00. Mijn mening was beperkt tot het motto : het vlees wordt toch bruin en gaar!
En dan nu de MWF ceradur profi. Het eerste wat mij opvalt is het gewicht, deze pan is serieus veel zwaarder dan mijn oude pannen. Het gewicht wordt veroorzaakt door de extra dikke bodem (en dik is die bodem zeker!) De pan is afgewerkt met een keramische antiaanbaklaag. Deze kan heter worden dan een teflonlaag en is beter bestand tegen harde voorwerpen.
Nadat ik gewend was aan het gewicht, is mijn indruk van deze pan positief. Door de dikke bodem word deze gelijkmatiger warm. Nu heb ik een kleine pan (24cm) getest waarbij de warmteverdeling natuurlijk altijd al beter is dan bij een grote pan. Het bakken gaat gelijkmatig en de temperatuur is beter te regelen dan bij een dunne pan. De hele pan voelt heel degelijk aan. Het kunststof handvat is breed en ligt daardoor goed in de hand, maar kan niet in de oven.
De antiaanbaklaag is goed, maar als er iets aanbakt zit dit ook meteen goed vast. Geen probleem want de antiaanbaklaag kan een hoop hebben.
Conclusie:
Positief over deze pan. De echte meerwaarde van deze pan komt wel beter tot zijn recht in een groter formaat.
Zoek je een pan met anti aanbaklaag die stevig gebruik kan worden, dan is dit je pan!
Cijfer: 7
+ goede warmte verdeling
+ zeer degelijk
+ comfortabel handvat
– voor een kleine pan het vrij hoge gewicht
– antiaanbaklaag kan beter
————————————————————————————————————–
Comfort Ceradur : De roestvrijstalen koekenpan met Ceradur antikleeflaag.
Hittebestendig tot 400 graden met de beste antikleef eigenschappen.
Ergonomische kunststof greep met vlambescherming.
Geschikt voor gas, electrisch, keramisch en inductie.
2 jaar fabrieks garantie
Handafwas aanbevolen
Als beste getest in de consumentengids november 2013!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.