Beschrijving
Slijpblok met twee verschillende fijnheden, Diamant
200 en 800 grit. Vooral uitermate geschikt voor Japanse messen
Handleiding:
Laat de steen eerst 15 minuten in water weken. Houd de steen tijdens het slijpen altijd nat, je kunt hem met wat water besprenkelen als je denkt dat hij uitdroogt. Het water werkt als een smeermiddel op de steen.
Het mes moet in een hoek van 10-20 ° ten opzichte van de wetsteen worden gehouden. Vervolgens wordt het mes op de steen getrokken, oftewel met lichte druk heen en weer getrokken. Tijdens het slijpen vormt zich een slib dat het slijpen van de rand ondersteunt.. Na het slijpen moet het mes goed worden schoongemaakt met lauw water.
Giet voldoende water op de wetsteen om het oppervlak te bevochtigen. U kunt direct beginnen met polijsten. De rechtshandige begint de rechterkant van het mes te polijsten – met de punt van het mes weg van het lichaam. Linkshandigen beginnen met de linkerkant van het blad.
Houd het mes stevig vast. Trek het mes heen en weer in een hoek 10-20 ° . Het is het beste om te beginnen met polijsten met de punt van het mes door te gaan met het midden en het onderste deel van het mes. Zodra u een rand detecteert aan de andere kant van degene die u aan het polijsten bent, gaat u verder met het volgende te polijsten onderdeel. Bevochtig de steen indien nodig. De schurende slurry die zich op de steen vormt, is erg belangrijk voor het polijstproces en mag pas na het polijsten worden verwijderd. Herhaal dit proces aan de andere kant van het mes. Deze kant vereist minder inspanning. Zodra de braam is verwijderd, is het polijsten voltooid. Het mes moet worden schoongemaakt met lauw water en worden afgedroogd met een zachte vaatdoek. De wetsteen moet met water worden afgespoeld en daarna worden gedroogd.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.