Beschrijving
Flensjespan 28cm
Pannenkoeken, crêpes of flensjes bakken is leuk. Tenminste, als je ze moeiteloos in de pan of – zoals een masterchef – in de lucht kan omdraaien. Met deze Alu Pro 5 pannenkoekenpan (28 cm) tover je mooi egale baksels met een heerlijk krokant randje tevoorschijn. De duurzame Duraslide Titanium® antikleeflaag verhindert dat het deeg blijft kleven of aankoekt, zelfs met gebruik van kleverigere ingrediënten zoals suiker, kaas, … Dankzij de lage, schuine rand glijden je pannenkoeken zonder problemen de pan uit. Dit lichtgewicht model hanteer je bovendien supervlot. Voor je het weet heb je een grote stapel lekkers klaar. Als dessert, vieruurtje, voor een kinderfeestje of als lunch of avondmaal. Want naast tal van zoete recepten – met siroop, suiker, honing, bosbessencompote, chocolade … – zijn er ook veel heerlijk hartige combi’s. Wat denk je bijvoorbeeld van pannenkoeken met spek en kaas, of met gerookte zalm en bieslook. De body in gesmeed aluminium van deze pannenkoekenpan is extra dik en meer dan stevig. Bovendien maakt de unieke Duraslide Titanium® antikleeflaag de pan nog sterker en extra duurzaam. Gebruik enkel accessoires van silicone of hout, om beschadiging te voorkomen. De unieke Radiant bodem houdt je pan extra stabiel en in optimaal contact met de kookplaat. De warmte wordt egaal verspreid. De exclusieve TriplInduc® technologie presteert perfect op inductie. Je hebt tot 30% minder energie nodig voor dezelfde temperatuur. Deze pan reageert supersnel zodra je overschakelt naar een andere fornuisstand. Ze is bovendien even snel weer op de juiste temperatuur als er een nieuwe lading koud deeg in gaat. Zo kan je blijven bakken zonder verlies van temperatuur op eenzelfde stand van het fornuis. Geschikt voor alle kookplaten, zeker voor inductie. Met Alu Pro 5 haal je doordacht en vlot hanteerbaar design in huis, met een ijzersterke prijs-kwaliteitverhouding. Het matzwarte gesmede aluminium contrasteert prachtig met de blinkende roestvrijstalen greep. Reinigen gaat als vanzelf. Ben je een liefhebber van pannenkoeken flamberen? Of karamelliseer je graag appeltjes of ander fruit voor bij je flensjes? Dan heb je een pan zonder antikleeflaag nodig.
GEBRUIKS- EN ONDERHOUDSTIPS
Voor het maximaal behoud van de antikleefeigenschappen raden we aan geen gebruik te maken van scherpe voorwerpen en niet in de pan te snijden. Gebruik keukengerei van nylon, silicone of hout. Stapel de pannen niet in elkaar bij het wegbergen, of gebruik panbeschermers. We raden af om uw bakpan in de vaatwasser te reinigen omdat de wasproducten voor de vaatwasser meer en meer agressief worden en uw bakpan kunnen aantasten.
OLIE OF BOTER?
Bij het bakken in een bak-/koekenpan met antikleeflaag is het belangrijk dat je de juiste vetstof kiest. Gebruik bij voorkeur boter, margarine, of een olie die bestand is tegen hogere temperaturen zoals arachide- of maïsolie. Olijfolie van eerste persing (“extra vierge”) is niet aan te bevelen: de natuurlijke smaak en de geurstoffen in de olie verbranden te snel en zorgen voor een kleverige film in de pan. Indien je toch olijfolie wenst te gebruiken, kies dan voor geraffineerde olijfolie.
ALUMINIUM
Aluminium weegt slechts een derde van staal en is dus makkelijk hanteerbaar. De 5 mm dikke body uit gesmeed aluminium garandeert een perfecte warmteverdeling en snelle opwarming op alle type kookplaten.
TRIPLINDUC® TriplInduc® is een unieke combinatie van drie legeringen die zorgt voor tot 30% meer rendement op inductie. Bovendien verzekert het dat de bodem vlak blijft waardoor je op elk moment van het ene type warmtebron naar het andere kan.
RADIANT®
De unieke Radiant® bodem creëert een groter contactoppervlak met het fornuis. Dit zorgt voor een verhoogde stabiliteit en een nog betere connectie met uw inductieplaat.
GREEP
Door hun uitvoering en vorm uit roestvrij staal 18/10 blijven de grepen langer koel op elektrische fornuizen. De ergonomische grepen zijn met roestvrijstalen rivetten extra stevig bevestigd.
ANTIKLEEF
De antikleeflaag bestaat uit 5 lagen waaronder een titanium plasma basislaag voor extra duurzaamheid. Deze unieke antikleeflaag wordt gezien als één van de meest duurzame antikleeflagen van zijn soort op de markt. Ideaal voor het bakken van eierproducten of delicate vis.
-geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie
-leverbaar in diverse maten, hapjespan en een wok
-handwas wordt aanbevolen
-gebruik van kunststof of houten spatels wordt aanbevolen
-5 jaar fabrieks garantie
Alles weten over de geschiedenis van de pannenkoek, hoe deze het beste te bakken en de lekkerste recepten? Dat lees je allemaal in dit Demeyere e-book.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.