Beschrijving
Deze Industry 5 bakpan verspreidt de warmte optimaal en laat smaken optimaal tot hun recht komen. Bij een lekkere chateaubriand bijvoorbeeld, die meteen perfect egaal bakt met een mooie korst. Als basis voor een heerlijke saus kan je de kleine aanbaksels deglaceren. Ook krieltjes geef je in een-twee-drie een heerlijk krokant jasje, in een mix van boter en olie. Dit roestvrijstalen model van 28?cm, robuust vormgegeven in Amerikaanse industriële stijl door de Belgische designer Stefan Schöning, is heel fijn om mee aan de slag te gaan. De pan ligt goed in de hand en is tot aan de rand opgebouwd uit 5-lagenmateriaal. Die solide combinatie van legeringen geleidt vlot de hitte zodat je gelijkmatig en gecontroleerd kan bakken, ook op een zacht vuur. Ideaal op gas maar bijzonder geschikt voor alle kookplaten, ook inductie. Zodra de Industry 5 pan voldoende opgewarmd is, kan je het fornuis een stand lager zetten. De pan houdt de juiste baktemperatuur en bespaart zo energie. Dankzij de speciale Silvinox® technologie verkleurt ze niet en krijg je ze telkens in een-twee-drie weer schoon. Durf je al eens met mes en vork in een pan zitten? Geen stress, dit exemplaar uit onze Industry 5 serie kan er tegen. Nog een voordeel: de stijlvolle roestvrijstalen steel met gezandstraald oppervlak blijft lang koel. Kortom: een blijvende meerwaarde in je keuken.
- Ontwikkeld en vervaardigd in België
- 5-lagenmateriaal tot aan de rand geeft je uitstekende warmteverdeling
- Geschikt voor alle kookplaten, inclusief inductie, en de oven
- Silvinox® technologie – je roestvrijstalen kookgerei verkleurt niet en is eenvoudig te reinigen
- Roestvrij staal bakoppervlak voor levenslang knapperige bakprestaties
- Gegoten, gestraalde en gelaste grepen uit roestvrij staal: stevig en extra hygiënisch
- 30 jaar garantie op productiefouten bij huishoudelijk gebruik
- Lengte incl. steel 46cm
- Hoogte 6cm
- Bodemdiameter 18cm
Wij zijn ervan overtuigd dat bakken best gebeurt in een bakpan zonder anti-aanbaklaag. Met de juiste bak/koekenpan en Marian’s baktips krijgt u het beste resultaat:
Lees hier de handleiding van het gebruik van de roestvrijstalen pan.
Meer instructiefilms vind je via deze link.
Twijfel je over welke koekenpan je moet kiezen, roestvrijstaal of antikleef? Lees dan hier mijn blog over koekenpannen. Of kom/bel naar de winkel voor een persoonlijk advies.
—————————————————————————————–
Chris Alsemgeest over de Demeyere koekenpan:
Het is een hele fijne pan om mee te werken als je je maar aan een paar basisregels houdt:
-pan eerst goed verhitten zonder iets er in.
-testen met een paar waterdruppels of de pan goed heet is. Dit kan je zien als de druppels heel snel door de pan heen dansen en dan verdwijnen, nu kun je boter of olie toevoegen ( advies is arachide olie ivm hoge temperatuur, zonnebloem olie mag max 170 graden worden).
-na het toevoegen direct het vermogen op max 70% zetten, zelf zat ik rond 50 a 60%. Als je het vlees of ei er in doet plakt deze direct vast. Geeft niks het komt vanzelf weer los. (Geduld hebben is het belangrijkste) als het te lang duurt met loskomen dan het vermogen nog lager zetten en geduld hebben.
-mijn bevinding met een ei bakken is dat dit beter en makkelijker gaat met boter dan met olie.
De pan is super makkelijk schoon te maken, kan in de vaatwasser.
Ik vind het een geweldige pan.
You love it or you hate it.
Een tussen weg is er niet!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.