Beschrijving
De Citroenpers van Cucina is perfect voor het persen van citroenen, sinaasappels en kleine grapefruits. Door het krachtige hefboomeffect pers je de maximale hoeveelheid sap uit de citroen. De pers is gemaakt van aluminium.
Belangrijkste kenmerken:
- Perst eenvoudig citroenen
- Perst de maximale hoeveelheid sap uit de vrucht
- Geen last van pitjes
- Gemaakt van stevig aluminium
- Handafeas aanbevolen
- Lengte 22cm
TIP van Marian:
CITROEN RASP OF SCHIL?
Wanneer gebruik je de schil (zest) van de citroen en wanneer het sap?
Het sap van de citroen en limoen is veel zuurder dan de schilletjes. De sap gebruik je als het een langere tijd gekookt wordt. Hou er wel rekening mee dat vlees en vis door het zuur in het sap door gaart. Om snel sap te persen kan je deze handige persjes gebruiken.
De zest (schilletjes) van de citroen en limoen zijn dus veel minder zuur, deze gebruik je bij bakken en bij gerechten die al bijna klaar zijn en nog even een frisje nodig hebben. Let bij het raspen wel op dat je het wit niet mee raspt want die is bitter. Microplane maakt perfecte zesteurs, of kies voor een eenvoudig model van Brabantia.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.