Beschrijving
Met een lengte van 23 cm is dit het ideale wetstaal om verschillende soorten messen snel en krachtig te slijpen. Het geribde oppervlak garandeert optimale slijpresultaten. Met een hardheid van ongeveer 62 HRC is deze slijpstaaf uitermate bestand tegen beschadiging. De zwarte plastic greep biedt voldoende grip wanneer u uw messen, scharen en ander keukengerei slijpt. Het afgeronde antislipoppervlak en de beschermrand van de greep van deze slijpstaaf zorgen ervoor dat uw vingers niet kunnen wegglijden. Dankzij het gat in het handvat kunt u het accessoire gemakkelijk ophangen. Door ze te slijpen, gaan uw messen langer mee. Door het lemmet over de slijpstaaf te halen, wordt het scherper en zal het gemakkelijker snijden. Dankzij deze handige slijper snijden uw ZWILLING messen weer moeiteloos door vlees, groenten en andere voedingswaren heen, zodat u de lekkerste maaltijden op tafel kunt toveren.
Het slijpen gaat als volgt in zijn werk:
– Plaats het aanzetstaal met de punt naar beneden op een vlak ondergrond. Plaats het lemmet zoals afgebeeld op het aanzetstaal. Daarbij moet de hoek tussen het lemmet en staal ca. 20 graden bedragen.
– Trek het mes nu in een lichte boogvormige beweging langs het aanzetstaal naar beneden.
– Herhaal deze beweging aan de achterzijde van het staal om de andere zijde van het lemmet ook te slijpen.
– Herhaal stap 2 en 3 vijf tot tien keer waarbij u afwisselend de voor- en achterzijde van het lemmet slijpt.
– Houdt de hoek van 20 graden goed in stand en haal de totale snede van heftaanzet tot mespunt moet gelijkmatig langs het aanzetstaal. De snelheid van de beweging is niet belangrijk.
Rechtshandigen kunnen het beste het aanzetstaal in de linkerhand houden en het mes in het rechter. Voor linkshandigen geldt dat natuurlijk omgekeerd.
Wil je je tafelmessen en/of keukenmessen door een professional laten slijpen? Die service bieden wij ook. Elke 4 weken komt er een messenslijper bij ons langs.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.